بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان، حمیدرضا آذرپور، معاون گردشگری این استان، امروز دوشنبه 16 مرداد 96، در تشریح جزئیات برگزاری جشنواره «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» که در سال جاری برای اولین بار در استان گلستان و بهمیزبانی شهرستان گرگان برگزار شد، گفت: «هنرمندان چهار استان شمالی کشور شامل گلستان، مازندران، گیلان و قزوین با پخت انواع غذاهای سنتی و محلی به رقابت با یکدیگر پرداختند.»
او هدف از برگزاری این رویداد فرهنگی را ترویج فرهنگ غذاهای بومی و منطقهای استانها، ترویج سفره ایرانی، احیای دوباره فرهنگ استفاده از غذاهای بومی و اصیل هر منطقه در بین مردم و خانوادهها و ترویج دوباره طبخ و ارائه غذاهای سنتی خواند و گفت: «این نمایشگاه در چهار بخش پیشغذا، غذای اصلی، دسرها و دمنوشها و نوشیدنیهای سنتی بومی و محلی و با سه محور پخت غذاهای سنتی، نمایشگاه صنایعدستی مرتبط با غذا و فرهنگ غذا و موسیقی و آیینهای مرتبط با غذا برگزار شد.»
معاون گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان در ادامه به غذاهای بومیمحلی این استان که در نمایشگاه مذکور ارائه شد اشاره کرد و افزود: «استان گیلان با غذاهای مرغترش، گمجهکباب، سیرابیج، انارپیچ، باقلاقاتوق و پیشغذاهای کالکباب، زیتون پرورده، بورانی، ترشی هفتبیجار و دسرهای دوشاب برنجی، دسر حلوا، کاکا و نوشیدنی دوغ نعنایی در این جشنواره حاضر شد و خوش درخشید.»
این مسئول تصریح کرد: «برگزاری چنین جشنوارههایی بستری مناسب برای توسعه گردشگری فراهم میسازد و تأثیری شگرف در توسعه این صنعت میگذارد.»
آذرپور از اهمیت بالای واحدهای پذیرایی در صنعت گردشگری سخن گفت و تصریح کرد: «تنوع غذایی یکی از عوامل اصلی افزایش جذابیت سفر و ماندگاری مسافر تلقی میشود و این در شرایطی است که غذاها و خوراک به تنهایی نیز بهعنوان انگیزهای برای سفر محسوب میشود.»
انتهای پیام/